^Lap tetejére

logo

Gyakori kérdések a felvételivel kapcsolatban

 

Miből áll a felvételi meghallgatás?

A képességfelmérő meghallgatásra készüljön a felvételiző gyermek egy gyermekdallal, majd egy rövid dallamot kell visszaénekelni, és egy egyszerű ritmust visszatapsolni.

 

Mit kell hozni a felvételire?

A gyermek oktatási azonosító számát (7-el kezdődő 11 jegyű szám a diákigazolványon, amelyet már az óvodában megkapnak a gyerekek), szülő e-mail címét, telefonszámát.

 

Kell-e előzetesen jelentkezni a hangszeres felvételire?

Nincs előzetes jelentkezés a felvételire.  A pontos időpontok április 11-től olvashatóak az iskola honlapján, és a kihelyezett tagozatok hirdetőtábláján. Az ott megjelölt beosztás szerint várjuk a jelentkezőket a zeneiskola központi épületében.

 

Csak a beosztás szerint megjelölt napon lehet jönni a hangszeres felvételire?

Nem, akadályoztatás esetén jöhet bármelyik felvételi napon, illetve a pótmeghallgatás időpontjában. Csak a hosszú sorban állás elkerülése érdekében javasoljuk az iskolák szerinti beosztást.

 

Kell-e a tavaly várólistára került gyerekeknek újból felvételizni?

A tavaly várólistára került tanulóknak újra kell felvételizniük, mert a várólista/ előjegyzés csak az adott tanévre szól.

 

Ha még nem járt zeneiskolába a gyermek, jelentkezhet-e hangszerre is, vagy csak szolfézs előképzőre?

Jelentkezhet hangszerre, de az első-második osztályos (6-8 éves) gyermekeknek először a szolfézs előképzőt javasoljuk. – lásd előképzős felvételi időpontok

 

Kell-e külön szolfézsra felvételizni?

Aki hangszerre felvételizett, annak nem. A kötelező szolfézs beosztás szeptemberben lesz.

 

Mikor és hogyan lehet megtudni a felvételi eredményét?

A tanuló felvételéről az igazgató dönt a felvételi bizottság javaslata alapján. A felvételi eredményéről – legkésőbb június végéig - elektronikusan értesítést küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mail címre, illetve a felvételi eredményeket a gyermek oktatási azonosítójával közzé tesszük a honlapunkon.

A helyhiány miatt várakozó listára került tanulókat előjegyzésbe vesszük. A felszabaduló helyekről értesítjük a jelentkezőket. Erre a megkezdett tanév folyamán is sor kerülhet.

 

Mi a teendő, ha felvételt nyert a gyermekem?

Az iskola valamennyi tanulója – régi és új növendékek – számára a beiratkozás szeptember első hetében, a honlapon és a kihelyezett iskolai hirdetőkön megjelölt napokon zajlik. A beiratkozásról részletesen a tanév megkezdése előtt adunk tájékoztatást.

Copyrigcht © 2016 Fischer Annie Zeneiskola